Снимка: istock

Продукти:

½ чаша хлебни трохи или галета
2 големи тиквички, нарязани
250 г настърган кашкавал по избор
250 г сирене, натрошено
6 яйца
¾ чаша прясно мляко
¾ чаена лъжица сол
3 чаени лъжици бакпулвер
5 супени лъжици брашно
1 супена лъжица масло
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 170-180 градуса. Намажете форма за печене или тава с малко мазнина. Покрийте я с галетата или натрошените хлебни трохи. Нека полепнат навсякъде по стените на тавата. Поставете нарязаните тиквички в тавата. Поръсете с натрошеното сирене и кашкавала отгоре.
 
В отделна купа смесете разбитите яйца, млякото, солта, бакпулвера и брашното. Разбийте. Излейте сместа в тавата върху сирената. Добавете и разтопеното масло. Поръсете отгоре с още малко галета. Печете за 45 минути в загрята фурна или докато хване златиста коричка.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase