Снимка: IStock

Небрежните прически без стилизиране ще са най-популярни и тази пролет. Заради продължаващата пандемия и мерките, свързани с коронавируса, много жени остават да работят от вкъщи, като заменят изправянето и къдриците с маша с по-естествен вид на косата, прибрана с диадема, фибички или само със щипка. И като стана дума за аксесоарите за коса, може да се каже, че последният отново е на мода.

Любимата ни Рейчъл Грийн от „Приятели“ носеше понякога черна щипка у дома. Въобще, през 90-те всички ние имахме по една такава. Хващахме цялата коса, усуквахме нагоре и после я поставяхме. Сега Бела Хадид и Хейли Бийбър често правят същото. Други известни дами пък хващат половината кичури с по-малки.

През последните няколко месеца аксесоарите за коса, изработени от смола или материал, наподобяващ този на естествените камъни, са най-актуални. Но наред с тях съвсем обикновените щипки ще продължат да се използват. А и ситуацията го изисква – у дома, на разходка в парка или в планината, не ни трябват екстеншъни, нито лак за коса, а нещо, с което кичурите да не ни пречат и същевременно да изглеждаме добре.

Ето 4 ежедневни прически с щипка, които да изпробвате:

1. Небрежен кок

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ✨Claw Clip Hairstyle Gallery💫 (@clawcliphairstyle)

По-високият кок, който преди си правехме със специален повдигащ елемент, отдавна не е актуален. Сега се харесват повече по-ниските или леко разрошени, от които стърчат няколко кичура.

Ако имате по-голяма щипка с два зъба и дълга коса, вържете я по-нагоре, след което усучете около опашката кичурите така, че да направите небрежен кок. Накрая го задръжте с въпросния аксесоар и леко издърпайте по малко коса от различни страни.

 

Още прически със щипка ще откриете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase