Снимка: Istock

Когато стане въпрос за подстригване сме свикнали да смятаме, че е добре то да се случва през 2 или 3 месеца. Някои дами предпочитат да подстригват връхчетата на косата през месец, като смятат, че това я поддържа жизнена и здрава. Всъщност е най-добре подстригването да става според типа коса. Така ще се радвате на наистина здрав косъм, който привлича погледите, а косата ви ще изглежда феноменално.

Колко често е добре да се подстригвате според типа коса?

Къдрава и „непослушна“ коса

Този тип коса може да почака по-дълго с подстригването. Това е така, защото дори когато израсне, къдравият косъм не изглежда по особено различен начин. Къдравата коса позволява да отложите подстригването с до 3 месеца, без да се притеснявате, че това ще наруши прическата ви. Ако косата е с доста къдрав косъм можете да изчакате дори до 6 месеца, стига да няма цъфтежи и сухи краища.

Коса на естествени букли

Този тип коса обикновено е по-суха. Това е предпоставка за нацепване, накъсване и цъфтеж на косъма. Препоръчително е да се подстригвате през 6 до 12 седмици според състоянието на косата ви. Това ще помогне да намалите проблема с нацепването на краищата.

Права коса/ коса на леки вълни

Правата коса обикновено е по-мазна. Естествените ѝ масла ѝ помагат да изглежда жизнена и здрава за по-дълго. Затова можете да удължите интервалите на подстригване между 10 седмици и 3 месеца според състоянието на косата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 месеца

О, как всеки месец?! Два пъти годишно и си е 6+

2

1234

преди 8 месеца

До автора:С права и нормална на омазняване коса съм.Всеки месец я подстригвам,мия я с шампоан през ден,косъмът изглежда много здрав,със страхотен блясък.Така,че всичко е индивидуално.А тези срокове-6,12 и повече седмици са много.Много по-често трябва една коса да се "подновява"с подстригване,или само с "хващане" на крайчетата.

1

чернокосия

преди 8 месеца

кохи почне да ти влиза в очите и ушите,значи си за постригване. Имаше един турчин в Ямбло в Бенковски 13 блок имаше един гараж превъенат в бръснарница на който пишеше "Подстръгване и стригане".Като деца там ни караха родителите.