Снимка: Istock

Раздялата е труден период, който всеки човек понася по различен начин. Приключването на връзка, особено такава, в която вече са били налице силни чувства, е трудно. Колкото и различни да са хората и начините, по които преживяват раздялата, има общовалидни етапи, през които повечето от хората преминават под една или друга форма. Кои са те?

Шок

Дори краят на връзката да е бил предизвестен, шокът от коренната промяна винаги настъпва. Той обикновено е придружен от болка, липса на организация, объркване, чудене какво ще правите оттук нататък. В началото след раздялата ви се струва, че животът ви е свършил, че е провален, че ще си останете сами до края на живота си. Обвинявате се, търсите грешките си, не разбирате защо поредната ви връзка се е провалила.

Отричане

Това е една от най-нормалните функции на мозъка, която има за цел да ви предпази, да ви успокои, да ви накара да се почувствате по-добре. Повечето хора преминават през отрицанието след раздяла и след каквато и да е негативна кризисна ситуация. Нужно е време за приемане на реалността.

Пазарене

Следващата характерна фаза след раздялата са опитите за пазарене с партньора. Искате да опитате отново, да решите проблемите си заедно, молите го да размисли. Ако вие сте прекратили връзката ви, а след това сте съжалили, опитвате се да направите всичко възможно да се сближите отново с партньора си, но удряте на камък. Сценариите са много и различни, но тази фаза също е много типична за разделите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase