Снимка: IStock

След постепенното навлизане на карантинния стил в косите по време на пандемията като че ли забравихме за изправянето, къдриците и по-сериозното стилизиране. Но все пак идва пролет – един от любимите на мнозина сезони, който ни дава възможност отново да бъдем в центъра на вниманието. И вместо да даваме пари за скъпи прически, може да разнообразим стила си само с няколко аксесоара.

Независимо дали косата е дълга или по-къса, може да избягате от скучното ѝ разделяне на път или прибирането ѝ с обикновени фиби по средата. След като по-големите щипки от 90-те се завърнаха, е време да разгледаме кои други аксесоари ще се използват през сезона.

Спомняте ли си, че преди години имаше уникални шнолки, с които майките ни хващаха половината коса? Е, те не бяха много удобни и често се откопчаваха, но сега пак ще ги търсим. Блестящи, в стил „естествен камък“ приличащи на мрамор, те ще стоят отлично на всеки цвят и дължина.

Друг вариант е да си купите шнола, върху която има симпатична „кукленска панделка“. Тази пролет тези с каре ще са истински хит. Има и ластици с такива, при които лентите към панделките са по-дълги.

Ако в тийнейджърските си години сте харесвали Бритни Спиърс или момичетата от „Спайс гърлс“, то със сигурност сте пробвали и някоя от техните прически. По онова време много звезди носеха метални клипсове в косите си, които са леко назъбени. Сега те отново са модерни, но най-вече тези с мраморни камъчета или такива с перлички по тях. Много от тях са направени от епоксидна смола, като в тях има най-различни цветни елементи, които се връзват с по-пъстрите дрехи, които тепърва ще вадим от гардероба.

Още по темата ще откриете в Tialoto.bg

Не пропускайте дигиталното събитие „Светът на Tialoto“, за разберете повече за тенденциите през пролет-лято 2021. То ще бъде на 31 март от 14:15 часа, на живо във Facebook. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase