Снимка: istock

Продукти:

1 голям стрък праз, нарязан
2 големи картофа, обелени и нарязани
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица зехтин
1 и ½ кубчета пилешки бульон
2 л вода
Пресен черен пипер на вкус
Сол на вкус
Сметана за сервиране
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в тиган. Добавете зехтина. Добавете картофите и разбърквайте внимателно за 5-6 минути. Разбърквайте, докато добият златисти краища. Добавете праза и разбъркайте за няколко минути. Добавете водата и бульона. Разбърквайте, докато се разтвори. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути.
 
Свалете супата от котлона, когато е готова. Пасирайте я. Овкусете със сол и пипер. Сервирайте с малко сметана, добавена към всяка купичка.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase