Снимка: Istock

Според китайското изкуство за постигане на хармония в живота фъншуй, плодовете имат силна енергия, от която всеки може да се възползва. Поставени у дома като свеж плод, картина, носени под формата на аксесоари. Вижте с кои да се заобикаляте по-често.

Праскови – символизират любовта

Те са един от най-популярните фрути символи във фъншуй. Смята се, че прасковата е символ на безсмъртието, здравето, богатството, дълголетието и изобилието. Но също така се приема и като символ на любовта и брака. За прасковените цветчета също се смята, че носят радост, любов и късмет. Не на последно място, прасковите ни осигуряват калий, калций, магнезий, витамини А, К, С, затова е хубаво да ги хапваме по-често в сезона им.

Грозде за изобилие

Винаги когато сезонът позволява, поставете във фруктиерата и грозде. Според фъншуй, то символизира материално богатство, успех, който идва в близко бъдеще, а ако вече е постигнат, да бъде запазен. Освен това, за гроздето се смята, че носи късмет и плодородие. Може да го срещнете и под формата на красиви висулки за колие, гривна. Не бива да забравяме, че редовната му консумация ни осигурява фосфор, калий, калций, витамини. Вижте 10 ползи за здравето от неговата консумация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase