Снимка: Istock

Едно от нещата, които е важно да съобразяваме във време на пандемия, е състоянието на имунната ни система. Нейното правилно и оптимално функциониране е от огромно значение, ако искаме да запазим здравето си и да се предпазим от вирусни и бактериални инфекции.

Храната е двигателят на нашия организъм. Тя е от първостепенно значение за състоянието на имунната ни система, защото от храната идват всички незаменими вещества, с които имунната система работи, за да функционира правилно. Ето защо е важно да приемаме качествена, разнообразна и здравословна храна.

Има обаче 3 групи храни и напитки, които не само че не допринасят за доброто ни здравословно състояние, а намаляват имунитета, пречейки на нормалните функции на имунната система. Кои са те?

Газирани напитки

Газираните напитки са много наситени със захари. Захарите не носят нищо друго освен излишни празни калории и повишение на възпаленията в тъканите. По този начин вместо да помогнете на имунната си система, вие я карате да се бори с тъканни възпаления, като така намалявате нейната ефективност срещу същински „нападатели“ от външната среда, каквито са вирусите, бактериите и микробите.

Алкохол

Към списъка с най-вредните неща за имунната система трябва да се прибави и алкохолът. Редовната консумация на алкохол, дори в неголеми количества, може да

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Коментари Напиши коментар

6

Инспектор

преди 1 месец

На имунната система и пречи мозъка на собственика и.

5

Handel

преди 1 месец

Яжте само лапад и ще живеете здравословно. Препоръка от НОЩ.

4

Анонимен

преди 1 месец

Непием алкохол спокоино