Снимка: Istock

Препаратът за съдове има много полезни употреби извън основното му предназначение. Можете да го използвате за почистване на много повърхности в дома, както и за премахване на петна от дрехи и текстил. В някои случаи обаче не е подходящ и по-скоро ще ви създаде главоболия, отколкото да ви помогне.

За какво не е добре да използвате препарат за съдове?

За почистване на миялната машина

Ако искате да почистите миялната си машина, не е добра идея да използвате препарат за съдове. Много хора правят грешката да поставят препарат за съдове в миялната и да пуснат цикъл на миене без съдове, само за да изчистят и дезинфекцират вътрешността на машината. Други пък заместват стандартните препарати за миялна с препарат за съдове. Ако го направите, рискувате пяната от препарата да излезе през процепите на машината и да залее всичко наоколо.

За почистване на кубинска кафеварка

Кубинската кафеварка има дюзи, през които кафето преминава от долната ѝ част в горната при варене. Ако използвате препарат за съдове, за да я почистите, може да ви е доста трудно да я изплакнете след това.

В пералнята

Ако ви е свършил перилният препарат, не слагайте такъв за съдове в пералнята. Тези препарати образуват много пяна, която може да излезе през уплътненията на пералнята подобно на миялната машина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase