Снимка: Istock

Чували ли сте за „суши лице“? Актрисата Джулиан Мур, споделя, че вечер преди важно събитие не консумира суши, за да не бъде лицето ѝ подпухнало. Вероятно сте забелязали как ви се отразява консумацията на източна кухня и не само. Понякога с дни не можем да намалим тази подпухналост, след консумацията на любими храни. В дългосрочен план това ни кара да изглеждаме уморени, кожата ни губи своя блясък, свеж тен. Какво можем да променим в начина си на хранене, за да намалим ефекта на „суши лицето“?

Намалете консумацията на сол и солени храни

Някои хора нямат проблем с това да консумират често сирена, маслини, колбаси, пакетирани лакомства, защото не страдат от задържане на излишни течности. Въпреки че има редица фактори, които могат да причинят подпухване и задържане на вода, специалистите препоръчват да се намали до минимум консумацията на сол. Някои хора казват, че не добавят сол към ястията си, но не бива да забравят, че ако хапват сосове, снаксове и т. н. те съдържат много сол. Намалявайки приема на солени храни, ще имате много по-свеж вид и няма да сте така подути.

Внимавайте какви въглехидрати консумирате

Според учени за всеки грам въглехидрати, нашето тяло задържа 3 до 4 грама вода, което се отразява на талията, крайниците, лицето. Обърнете внимание на това какви въглехидрати консумирате и в какви количества. Избягвайте бисквити, тестени закуски, захар, захарни изделия, солети. Заложете на малки количества пълнозърнести храни, които са богати на фибри, не прекалявайте и с консумацията на картофи, моркови, ориз.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase