Снимка: istock

Продукти:

8 броя смокини
2 супени лъжици мед
1-2 супени лъжици вино марсала
1 малко парче сирене рикота
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете смокините по дължина, но без да ги разрязвате напълно. Направете два прореза, така че да се получи форма подобна на цвете, както е на снимката. Подредете смокините в тава за печене, така че да са изправени. Поръсете с мед и вино. Постарайте се част от тях да останат вътре в смокините. Покрийте с фолио. Печете за 20 минути. Сервирайте, като веднага след изваждането им от фурната поръсите с натрошена рикота. Ако нямате рикота, можете да използвате сладолед, маскарпоне или сметана.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 месец

това е за лятото бе.какви смокини в края на януари в България..и в тази беднотия кой ще хаби меда .че и вносно сирене...глупаци!

5

Анонимен

преди 1 месец

Нито пресни смокини ще хабя, нито мед, или вино. Да унищожа полезните им качества само заради единия вкус, не.

4

фен на танас

преди 1 месец

Същата рецепта ама с грах. Режеш граха и пак пълниш.