Снимка: istock

Продукти:

2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
2 супени лъжици чесън, пресован
1 брой къдраво зеле, нарязано
2 л вода
1 кубче зеленчуков бульон
400 г домати, нарязани
6 картофа, обелени и нарязани
400 г боб от консерва, отцеден
1 супена лъжица подправки по избор, смес
2 супени лъжици сушен магданоз
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте мазнината в голяма тенджера. Запържете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете водата, зеленчуковия бульон, доматите, картофите, боба, подправките и магданоза. Оставете да къкри за 25 минути, докато картофите омекнат. Добавете кейла. След това овкусете с пипера и солта. Разбъркайте за още няколко минути и свалете от котлона.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 месец

Ей туй му се вика имота паница.

3

Анонимен

преди 1 месец

Ако не е къдраво зелето какво ще стане, да не взема да получа запек ?

2

MaйMyнaтa

преди 1 месец

До 1

Точно така, ние бяхме на кyчешко с грах, с картофи и с ориэ. Абе както се вика-мръфка да има.