Снимка: IStock

Пандемията накара много жени да спрат да боядисват косата си. При други социалната изолация и работата вкъщи пък им подейства обратно – започнаха да се грижат повече за външния си вид. Сега, стартирайки 2021-а с нови цели, някои ще отидат на фризьор и ще променят прическата.

Освен с подстригване, може да промените и цвета на косата, използвайки най-новите тонове. След като ви разкрихме кои ще са тенденциите в боядисването в следващите няколко месеца, нека разгледаме един нюанс, който вече виждаме в косите през зимата и определено се харесва на много дами.

Прическа с цвят ледено сребро – защо не?!

Ако имате руса коса, помислете за леко раздвижване за сезона, като добавите сребърни нишки в нея. Полученият цвят може да бъде определен като ледено сребро, като според колориста Джеймс Нгуен, тонът е хладен и ненатрапчив.

Може да се каже, че русата коса може да варира от платиненосребърно, до пепелявоплатинено или по-тъмно леденосребърно. Зависи какъв е естественият цвят на вашата коса и каква точно боя ще бъде използвана.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A I R (@hair_by_janeth)


Ако сте с по-светла коса, то сивите оттенъци определено ще ѝ подействат освежаващо за зимата. Има варианти да бъде боядисана цялата коса, да се направят нежни кичури, балеаж или добре познатото омбре. Все пак, ако имате по-тъмни кичури или сте с рижава или червена коса, потърсете надежден колорист, който може да прецени пропорциите боя, която е необходима за перфектния резултат. При някои се налага допълнително изсветляване преди нанасянето на сивата боя.

Още идеи за боядисване на косата ще откриете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase