Снимка: Istock

С настъпването на всяка нова година си пожелаваме повече здраве, късмет, пари и любов. Имаме си свои ритуали за привличане на положителната енергия или пък поставяме нещо определено в дома си, за което знаем че привлича благоденствието.

Кои символи на късмета да направите част от декорацията в дома си през 2021?

Растения

Растенията са неизменна част от интериора в дома ни. Те не само носят радост, пречистват въздуха, но и благоприятстват положителната енергия. Какви да добавите в дома си през 2021? Изберете бамбук на късмета, сансевиера, дърво на живота, орхидея. Те ще ви донесат растеж и късмет. Според фъншуй, хубаво е тези растения да бъдат разположени в южната и югоизточната част на дома.

Фигурка на драконова костенурка

Според китайската митология драконът символизира смелост и късмет, докато костенурката е символ на дълголетието и защитата. Драконовата костенурка има глава на дракон и тяло на костенурка, обикновено седнала на легло от монети или/с монета в устата. Тази фигура носи късмет, смелост, сила, богатство, дълголетие. Смята се, че най-добре е да се постави в източната част на дома или в антрето. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase