Снимка: Pexels

 Ако искате да отслабнете с няколко килограма, трябва да намалите приема на калории и да спортувате редовно. За да поемате по-малко калории и да намалите въглехидратите, е трябва да имате предвид размера на порциите. Ето как да намалите количеството храна, без да гладувате, според "Health".

 
1. Пийте чаша вода преди хранене
Изпийте една голяма чаша вода малко преди обяд и вечеря. Хората често бъркат жаждата с глад и като пийнете повече вода, е по-малко вероятно да преядете. Ако сте дехидратирани, коремът може да къркори заради това, а не от глад.

2. Слагайте повече зеленчуци
Нека основната част от порцията ви се състои от салата. Така значително ще намалите калориите, които приемате, а и ще се заситите и ще приемете повече полезни съставки. Слагайте основно спанак или зеле с моркови в сандвичите, заменяйте част от месото с гъби, а в летните дни яжте големи порции шопска салата.
 
3. Приемайте по-малко въглехидрати
За някои хора въглехидратите са основна част от закуската, обяда и вечерята, но това не бива да е така, ако искате да отслабнете. Ако закусвате със зърнени храни, слагайте основно кисело или прясно мляко и много по-малко от зърнената закуска. На обяд и вечеря яжте основно месо, яйца, зеленчуци, а не толкова картофи, ориз, пица и т.н. Ограничете и приема на хляб и тестени изделия.
 
Останалите вижте в teenproblem.net
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase