Снимка: istock

Продукти:

1 кг тесто (може и готово)
60 г масло
1 глава лук, нарязан на колелца
1 морков, ситно нарязан
1 глава брюква, обелена и нарязана на ситно (по желание може цвекло или ряпа)
1 голям картоф, обелен и нарязан
125 г гъби, нарязани
2 супени лъжици вода
1 чаена лъжица суха мая
60 мл прясно мляко
1 яйце
125 г чедър, настърган
Сол и черен пипер на вкус
1 яйце, разбито
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Разделете тестото на две топки. Разточете всяка топка в квадратна форма. Оставете тестото да си почива. Загрейте тиган на средна температура. Разтопете маслото в него. Запържете лука за 5 минути, докато стане прозрачен и започне да покафенява. Добавете морковите, брюквата, картофа, гъбите, водата. Намалете котлона. Покрийте тигана с капак. Оставете да къкри 10 минути, като разбърквате от време на време.
 
В малка купа разтворете маята в млякото. Разбийте едното яйце. Добавете го към маята и млякото. Излейте сместа в тигана със зеленчуците. Разбъркайте. Продължавайте да разбърквате, докато сместа започне да се сгъстява. Добавете чедъра, солта и пипера. Свалете от котлона и оставете да изстине. Поставете плънката в единия край на листовете тесто. Прегънете по диагонал. Притиснете краищата с вилица, за да се залепят добре. Намажете с другото разбито яйце. Печете в загрята фурна за 30 минути или до златисто.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

6

kiril

преди 2 месеца

Картофи , моркови , цвекло , това са все продукти за пица.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Запържвате кайма,лук,малко счукани орехи,добавяте сол,черен пипер,кимион на вкус,след това поставяте запържената плънка в разточено тесто и пържите на умерен огън,става сто пъти по-вкусно.
А лук,месо,счукани орехи е стара българска плънка.
Може и мекичета с плънка от трошено сирене да си направите,пак е по-вкусно от чадърите.. опс чедърите

4

Г.Т.

преди 2 месеца

Чакам си рецептата за манджа с грозде!