Снимка: istock

Продукти:

4-5 броя пилешки бутчета
1 голяма глава лук или 1 стрък праз лук
5 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1 ч.л. сладък червен пипер, може и малко лют
олио/зехтин
1 малка кисела зелка
100 мл зелев сок или пилешки бульон
 
Приготвяне:
 
Бутчетата се овкусяват добре отвсякъде със сол и черен пипер. В добре загрят тиган загрейте няколко капки олио/зехтин. Запечете бутчетата от двете страни до златисто, около 4-5 мин. на страна, а след това ги отделете в чиния. В същия тиган задушете лука и чесъна, ако е необходимо, добавете още малко мазнина. Добавете към тях нарязаните моркови, киселото зеле и червения пипер.
 
Гответе 4-5 минути, след което прехвърлете в подходяща тава, а върху зелето подредете бутчетата. Остава да сложите зелевия сок и да покриете тавата с алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Премахнете фолиото, усилете фурната на 200 градуса и запечете за няколко минути, за да хване ястието хубава коричка.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

6

пенсионер

преди 2 месеца

заменете Пилешкото Бутче, с няколко Свински Вратни Пържоли или Ребърца и от това ядене ще стане!

5

Bluf

преди 2 месеца

Няма тука ненормалници зелевия сок си го подправяме с праз без да ни мигне окото. Пиле със зеле (без значения пресно или кисело) ако не е сготвено добре (както и всяка друга манджа) не е вкусна примерно в некви столове от социализма беше така. Но ако се направи майсторски си заслужава.

4

Куцо пиле

преди 2 месеца

Ако бутчета са пет, значи едното пиле е било инвалид.