Визия: Az-jenata.bg

Изтичат последните дни от 2020-а година. Изпращаме една нелека година, изпълнена с предизвикателства и трудни моменти. За някои хора изминалата година бе успешна, динамична и щастлива, но други навярно нямат търпение да се сбогуват с 2020-а и смело да кажат „Здравей“ на новата година.

Тъй като и ние сме нетърпеливи да разберем какви изненади крие 2021-а година, а и силно се надяваме да е по-добра и успешна от 2020-а, се обърнахме към нашия астролог Петя Георгиева, за да ни сподели какъв е годишният хороскоп за всички зодиакални знаци. Запознайте се с нейната прогноза в следващите редове.

Овен

Предстои ви една истински шеметна година. Няма как да избягате от промените. Събитията ще започнат да се развиват бавно, но постепенно ще повишават скоростта с ефекта на снежната топка, която се търкаля по нанадолнище.

Като се има предвид, че представителите на вашия знак харесват динамичния живот, би трябвало да се предполага, че ще сте доволни. Още повече, че каквото и да се случва, то няма да изисква огромни усилия, няма да е свързано с непосилни битки от ваша страна. В повечето случаи вратите сами ще се отварят за вас, а където не се отварят ще се намери кой „да побутне“.

През първите няколко месеца, докато Слънцето навлезе във вашия знак, обстановката ще е сравнително спокойна. Не че няма да се намери кой да ви пили нервичките и да проявява глупави капризи, но ако обърнете гръб на дребните разправии и се придържате към принципите си няма да претърпите никакви вреди.

В началото на пролетта ще можете да направите първите решителни крачки за реализация на целите си. На моменти „облаците над вас ще се сгъстяват“, обаче енергетиката ви ще е стабилна и ще сте в състояние да преодолеете бариерите по пътя си. Единственото условие за успех е да запазите спокойствие и да се въздържате от импулсивни постъпки, за които след време бихте съжалявали.

В средата на лятото не е желателно да се занимавате с уреждане на каквито и да било отношения. Може да си изпуснете нервите и да си навредите необратимо.

В началото на есента събитията ще се развиват по-бързо отколкото очаквате и няма да сте в позиция да ги контролирате, а само да се съобразявате с тях. Направете го осъзнато и с идеята да се възползвате доколкото е възможно като едновременно с това сте готови да дадете всичко от себе си в професионално отношение или организирайки бизнеса си.

Заделяйте финансови, а и като цяло ресурсни запаси през цялата година. Не залагайте на гаранции и обещания, а на собствената си логика и опит. Инвестирайте умерено и в различни направления, за да минимизирате или поне компенсирате евентуалните загуби. Въздържайте се от импулсивни покупки и, ако все пак много ви се иска да си осигурите някаква материална придобивка, направете го в края на годината.

Телец

Подгответе се психически, че ще се случва точно онова, което най-малко обичате – изненади. Годината ще започне леко хаотично, събитията ще се развиват с неравномерно темпо, на моменти ще ви е трудно да се ориентирате в обстановката. Интересното е, че искате или не искате, почти през цялото време ще сте „в светлината на прожекторите“ и ще привличате вниманието върху себе си. Правилната тактика е да адаптирате целите към възможностите. Само така ще успеете да впечатлите със знанията, уменията и професионализма си.

Основен мотив и стимул за действие ще са професионалната ви реализация и материалният статус. В края на пролетта и началото на лятото ще успеете да подредите приоритетите и да си създадете правилен план за работа. Ще сте наясно с кои проекти трябва да започнете и кои да отложите. Не всички ваши идеи ще получават одобрение, но ако сте независими и сте сигурни в себе си, действайте без значение какво е мнението на околните. Разбира се, здравословната критика понякога е полезна, вслушвайте се, правете си лични корекции, но не позволявайте да ви въвличат в интриги.

И в никакъв, ама в никакъв случай не коментирайте личните си отношения, когато Венера, вашата управителка, навлезе в знака на Лъва. Рискувате да разрушите стабилна връзка с един замах и след това да „си скубете косите“.

Работете последователно, с присъщата си упоритост и отдавайки дължимото на помощта, която близките ви оказват. До края на лятото ще постигнете целите, които сте си набелязали, а по-същественото е, че ще получите и приходите, които очаквате от свършената работа. Успехите ви може да предизвикат прояви на завист, заядливи въпроси, злобни коментари. Реагирайте с типичното си спокойствие и ясното съзнание, че не дължите обяснения на никого и че сте господари на собствения си живот.

В началото на есента темпото леко ще се забави. Ще можете да анализирате постигнатото и предстоящото, дори да си дадете малко почивка. Отново ще сте „във вихъра“ на събитията (понякога непредвидими) и, ако сте достатъчно наблюдателни, ще успеете дори да осъществите изостаналите замисли. Може би не изцяло, но все ще е нещо…

Близнаци

Ако трябва да оприличим 2021-ва на някакъв спорт, то за вас тя ще е бягане с препятствия. Тъкмо сте прескочили едното и хоп – идва следващото. Ще се улесните, ако се сетите за една малка подробност и тя е, че вие определяте темпото. С други думи казано, може да бягате, но може и да ходите, а може от време на време и да спирате пред препятствията и да измислите по-лесен начин за преодоляването им, като например да ги заобиколите, вместо да ги прескачате.

Ще разполагате с достатъчно време за преценяване на рисковете и подбиране на посоката, за да можете в края на годината да се озовете там, където искате да сте, а не в „девета глуха“.

Започнете годината без конкретни планове. Просто се придържайте към тенденциите такива, каквито са, вместо да преследвате амбициозни планове. Ако все пак решите да изненадвате света (и себе си) помислете добре дали сте готови да го направите и не отказвайте предложената помощ, ще ви е „добре дошла“.

През пролетта отделете време за задълбочаване и разширяване на познанията си. Усвояването на нова информация, а и умения, ни най-малко няма да ви затрудни и бихте могли да придобиете допълнителна квалификация, благодарение на която ще повишите и приходите си.

Обмисляйте внимателно и подробно стартирането на нови проекти. Не рискувайте. Грешките, дори и минимални, ще ви върнат на стартова позиция и не само ще претърпите материални загуби, но и ще загубите вяра в себе си. Ако не позволите на чувствата да управляват разума ви точно в този период ще елиминирате конкуренцията.

В началото на лятото ще сте особено общителни и привлекателни. За уреждане на лични, романтични, любовни отношения е най-подходящ периодът, в който Венера е във вашия знак. Ще сте доста по-отстъпчиви, а и по-въздействащи.

През есента е желателно да намалите темпото и да обмисляте решенията си самостоятелно. Не се увличайте по чужди идеи и предложения, колкото и оригинални да ви изглеждат. Ще ви отклонят от предпочитаното направление и ще установите, че работите не за себе си, а за някой друг.

Отношението ви към парите често е твърде несериозно и, ако през 2021-а не го промените, ще съжалявате. Ще имате допълнителни приходи, отделяйте ги за резерв. Не купувайте всяка лъскава джунджурия, която ви се изпречи на пътя, а само онова, което ви е наистина нужно.

Така в края на лятото и началото на есента ще разполагате с достатъчна наличност, за да си позволите важна и дълготрайна покупка, а и да посрещнете някои допълнителни разходи, които ще се появят в края на годината. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase