Снимка: Istock

Едно от любимите ни лакомства е шоколадът. Предпочитаме млечния, но черният шоколад заслужава също нашето внимание. Избирайки качествен продукт, който съдържа поне 75% какао и по-малко захари, ние се грижим за тялото си. Разбира се, не бива да прекаляваме с неговата консумация. Вижте 10 причини да изберете него пред млечния.

1. Подобрява здравето на сърцето. Какаото е богато на флавоноиди, които са изключително полезни за сърцето, спомагайки за намаляване на риска от сърдечни заболявания, висок холестерол. И все пак, не прекалявайте с консумацията на черния шоколад.

2. Намалява се рискът от рак. Антиоксидантните свойства на тъмния шоколад могат да намалят увреждането на клетките.

3. Консумацията на черен шоколад може да подобри притока на кръв към няколко важни мозъчни области, което от своя страна води до подобряване на бдителността и по-ефективното справяне със задачите. Също така се забавя процесът на стареене на мозъка.

4. Баланс на кръвното налягане. Какаото е богато на минерала магнезий, който подпомага контрола на кръвното налягане. Но това е при условие, че не прекалявате с неговата консумация и общо може да се каже, че се храните здравословно, спортувате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

5

пепи

преди 5 месеца

Най вече помагате на търговците на черен шоколад да си плащат лизингите и данъците.

4

чичо Дичо

преди 5 месеца

Преди да отида в метрото или градския транспорт винаги хапвам една глава чесън.Много помага,немам вируси и темподобни.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Тази мадама може да ми подобри настроението и без шоколада