Снимка: Pexels

Избирането на следващия цвят за косата винаги е трудна задача. Опитваме се да бъдем в тон с модните тенденции, както и да заложим на нещо, което ще ни отива и ще си подхожда с цвета на кожата ни. Освен това трябва да сме наясно с подтона си – хладен, неутрален или топъл – преди да изберем нюанс. Тези фактори ще ви помогнат да стесните кои конкретни цветове на косата ще ви подхождат най-добре.

Звучи объркващо, нали? Е, не е толкова трудно, колкото си мислите. Има няколко основни цвята, които са подходящи за светла, тъмна или неутрална кожа. Те са тези, от които може да избираме различни нюанси, но е хубаво да не експериментираме, тъй като резултатът може и да не ни хареса и само ще сме си увредили напразно косъма.

Ето какъв цвят на косата ще ви отива, според цвета на кожата ви1. Тъмна кожа
Създаването на контраст между косата и кожата винаги е добра идея, независимо дали това означава да заложите на по-тъмни или по-светли нюанси. „Ако цветът на косата ви е твърде близък до този на кожата, чертите и чарът ви ще се изгубят“, казват експерти пред InStyle.

Плътните, тъмни тонове на еспресо и мастиленочерно изглеждат поразително до тена като на Лупита Нионго. Ако имате топъл подтон като този на Ивон Орджи, заложете на кленовокафяво, махагоново тофи и други наситени, топли цветове, за да извадите най-добрите черти на кожата си.


„По-тъмните цветове изглеждат най-добре, когато отразяват светлината“, споделя фризьорката Ким Кимбъл. Тя препоръчва да се придържате към продукти, които не съдържат сулфати, тъй като те могат да премахнат естественото омазняване на косата. Кимбъл съветва да използвате подхранващи масла, за да се грижите още по-добре за косъма си.

Вижте за останалите зодии в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар