Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 и 3/4 ч.ч. брашно
  • 1 и 3/4 ч.ч. захар
  • 3/4 ч.ч. натурално какао на прах
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 и 1/2 ч.л. сода за хляб
  • щипка сол
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1-2 с.л. масло
  • 1 чаша мляко
  • 2 с.л. олио
  • 1 чаша топла вода

За глазурата:

  • 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 125 г масло, разтопено
  • 3 с.л. натурално какао на прах
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1-3 лъжици вода

Приготвяне:

В голяма купа комбинирайте брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта и разбъркайте добре. След това прибавете яйцата, ванилията, олиото и млякото. Разбъркайте и тогава сложете водата. От всичко това трябва да се получи гладко тесто, което да сложите в добре намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-45 минути или до готовност. Докато готовият сладкиш се охлажда може да приготвите шоколадовата глазура. В купа се комбинират какаото и пудрата захар. След това се добавят разтопеното масло, ваниловата есенция и водата. Когато се получи хубава и гладка смес намажете обилно сладкиша. Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 месеца

2 ч.ч течност са много в този сладкиш. По желание да се избере само 1 ч.ч.