Снимка: iStock

Що се отнася до диетите и въглехидратите, изглежда всеки има мнение. Докато някои режими, като кето диетата, се стремят да намалят почти всички въглехидрати, има и други възможности, които си заслужава да бъдат проучени.

Методът въглехидратно колоездене се използва в храненето на спортистите в продължение на десетилетия, но едва наскоро започва да набира популярност. Постигането на резултати зависи от опознаването на тялото и физическата ви форма, както и от това как да промените диетата си, така че да работи за вас, а не срещу вас.

Какво е въглехидратно колоездене?

Въглехидратното колоездене е диетичен хранителен режим, който включва редуване на дни с високо и ниско съдържание на въглехидрати. Продължителността на самия цикъл варира от човек до човек - често е ежедневен, но може да бъде седмичен или месечен. Той също така се влияе от тренировъчния план на човек.

Идеята зад този режим е ясна: планирате да ядете повече въглехидрати в активни дни, когато тялото ви може най-добре да ги използва като енергия. Междувременно включването на въглехидрати в дните, когато сте по-малко активни, прави така, че тялото ви да изгаря повече мазнини и да отслабвате.

Ролята на въглехидратите

За да разберете основите на въглехидратното колоездене, е важно да знаете ролята, която въглехидратите играят при осигуряването на енергия за тялото. Наред с мазнините и протеините, те са макронутриент, от който организмът се нуждае, за да функционира правилно.

По време на храносмилането въглехидратите се разграждат до глюкоза. След това панкреасът произвежда инсулин, за да подпомогне транспортирането на глюкозата от кръвния поток до клетките ви. От там те се превръщат в енергия.

Повече подробности за въглехидратното колоездене вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase