Снимка: Istock

Продукти:

  • 900 г рикота
  • 150 г пудра захар
  • 50 г брашно
  • 6 яйца
  • ¼ чаена лъжица канела
  • 2 чаени лъжици портокалови корички
  • 2 чаени лъжици ванилия
  • 1 щипка сол

Приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете с масло форма за печене и я поръсете с брашно. Поставете решетката във фурната по средата.

Сложете рикотата в голяма купа и я разбъркайте добре. Добавете към нея пудра захарта и брашното. Добавете яйцата едно по едно. Добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбъркайте много добре с миксер. Прехвърлете сместа в подготвената форма за печене. Печете за 1 час до 1 час и 30 минути при нужда, докато печивото добие златист цвят. Проверете дали центърът на чийзкейка е добре изпечен. Оставете го да изстине много добре преди да сервирате, защото може да се разпадне при разрязване.  Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase