Снимка: Istock

Представете си живота без това да се влюбвате. Невъзможно е, нали? Имаме нужда от лудото влюбване което ни кара да видим света по различен начин, което ни кара да се държим дори глупаво понякога, но чаровно. Вижте още няколко причини защо имаме нужда да се влюбим лудо.

Любовта ни учи на съпричастност

Влюбвайки се лудо, ние ставаме съпричастни, без дори да осъзнаваме, че го правим. Търсим съпричастност във връзката, нуждаем се от нея. Усещаме емоциите на партньора ни, до него сме в трудни, но и в хубави мигове. Съпричастността е нещо, което прави връзките смислени.

Любовта ни учи на търпение

Някои хора са търпеливи, докато други искат всичко да се случва на мига. Е, в любовта (а и не само), нещата се случват, когато му дойде времето. От това да срещнеш партньор, да започнете да си уговаряте срещи и т.н. Търпението е основата, върху която се изграждат стабилни взаимоотношения.

Когато се влюбим лудо, всичко ни се струва постижимо. Имаме повече желание за работа, искаме да изглеждаме по-добре и полагаме усилия, надграждаме себе си, за да впечатлим. Любовта често ни помага да осъществим онези цели, за които не ни е достигала смелост, когато сме били малко мързеливи. Любовта е вдъхновение и може да открие пред нас нови светове.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase