Снимка: Istock

Разхвърляният дом, пълен със стари вещи и дрехи, доказано предизвиква депресия и повишава нивата на стрес. Но не всеки умее да се разделя така лесно със старите си вещи, защото с тях свързва спомени и чувства. Без значение дали сте решили да разчистите заради болезнен развод, смърт на близък човек или просто сте си останали вкъщи заради пандемията от коронавирус, разчистването на стари и непотребни предмети ще облекчи емоционалното ви състояние и ще освободи достатъчно място за нови неща в живота ви.

Как можете да преминете през прочистването на дома си лесно без физическа и емоционална тежест? Ето няколко полезни стратегии.

Направете снимки

Колкото и странно да звучи, когато направите снимки на любимите си предмети, които се налага да изхвърлите по някаква причина, това помага. По този начин ще можете да запазите частица от тях, след като решите да се освободите от бремето им. Изследване на учени от Penn State University от 2017 година, публикувано в Journal of Marketing констатира, че разделянето с непотребни вещи става много по-лесно, ако си направим снимки с тях. Този трик помага на съзнанието да се раздели по-лесно със скъпи вещи, като знаем, че винаги можем да погледнем снимката с тях.

Дарявайте, вместо да продавате

Същото изследване, цитирано от realsimple.com установява, че даряването прави разделянето с ненужните стари вещи много по-лесно, отколкото продаването. Мисълта, че помагате на някого в нужда осмисля съществуването на вещите и удължава техния морален живот. Хората са много по-склонни да се разделят с любимите си предмети, дрехи и вещи, ако знаят, че някой в нужда ще се възползва от тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

12

Уууу

преди 1 година

Защото у нас ще довтасат НАП да декларираш какво си продал. Затова нама и няма да има гаражни разпродажби. Интаресно защо са ме изтрили??? и защо не са изтрили коментарите дето са писали за мен, че съм *** ***??

11

Гаражна разпродажба

преди 1 година

В другите държави хората правят т.нар. "гаражна разпродажба" като поставят пред къщите си разни предмети, от които искат да се освободят и ги продават на ниски цени на минувачите. Това е голямо удобство и защо не го въведат в България?

10

ТЪПА СТАТИЯ

преди 1 година

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВА СТАТИЯ ОТ ТИП:" НОВА БУЛКА НОВ КЪСМЕТ"ПРОЧЕТЕЕТЕ ПУБЛИКУВАНИТЕ МНЕНИЯ - УЖАСНЕ Е ЛЕСНО ДА УНИЩОЖИТЕ СПОМЕНИ ОТ ЕДИН ЖИВОТ ДОРИ И С АМЕРИКАНСКИ "МЕТОД"