Снимка: Pixabay

Дългите и плътни мигли са мечта и същевременно труднопостижима цел за много жени. С течение на времето те могат да изтънеят и да започнат да падат по-често от нормалното. Ако тогава не се вземат мерки, оредяването им може да прерасне в сериозен проблем.

Защо падат миглите?

Стрес – една от основните причини, поради които миглите оредяват. Както тревожността може да причини капенето на косата, така може да повлияе негативно и на малките косми на клепачите.

Поставянето на изкуствени мигли или тяхното удължаване, също е изключително стресиращо. Не само лепилото с което се прикрепят, а и самия натиск, причиняват капене на миглите. Ето защо почистването след поставяне и правилното им поддържане е много важно.

Търкане на очите – само едно почесване няма да окаже никакво въздействие върху миглите, но когато то прерасне в непрекъснато търкане с ръце, е съвсем различно. То може да се дължи на проблем с нервната система, на възпаление или алергия на очите или кожата.

Неподходяща козметика – много често спирала, молив за очи, сенки или друг вид козметика, може да причинят парене, дразнене и постепенно оредяване на миглите. Тази козметика има съставки, които са доста тежки и алергенни. От друга страна, ако някои жени прекаляват с количеството спирала или туш за мигли, не бива да се учудват, че те капят.

Нездравословно хранене – друг фактор, който води до оредяване или изтъняване на миглите. Ако не получавате достатъчно хранителни вещества чрез онова, което консумирате, това ще си проличи по състоянието на вашите кожа, коса и нокти. Ако искате да спрете капенето на миглите, помислете от кои витамини и минерали се нуждаете.

Растат ли миглите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

1

Косми нафт

преди 11 месеца

Скоро очаквайте - как да се грижим за мустака.