Снимка: Istock

Формула за привличането наистина има и неин творец е природата. Естествените закони, които невидимо и неусетно ни движат напред, ни тласкат несъзнателно към изборите ни в любовта. Законите на привличането и любовта понякога могат да са най-объркващите на света и да предизвикат бурни емоции. Поетите и писателите не спират да се опитват да разкодират тези закони в произведенията си. Хората обменят опита си и разговаряйки с приятелите си също се опитват да разгадаят законите на любовта, за да открият най-после щастието.

Ето няколко общовалидни закона на привличането, които ръководят жените и мъжете в техния любовен път.

Мъжете са по-търпеливи към жените, отколкото жените са към тях

Въпреки че повечето хора смятат жените за по-търпеливи що се отнася до срещите, оказва се, че всъщност мъжете са по-склонни да чакат дамата да се отзове на поканата им за среща повече от 7 дни за разлика от жените, които чакат около 3 дни. Изследване, цитирано от сайта yourtango.com показва, че мъжете са готови да чакат средно 11,25 дни. Мъжете са с до 80% по-склонни от жените да отидат на среща с някого, с когото не са почувствали химия.

Гласът ни се променя, когато сме привлечени от някого

Изследванията показват, че и мъжете, и жените променят гласа си, когато разговарят с някого, който възприемат като привлекателен. И за двата пола височината на тона при говор се покачва. Това е подсъзнателен механизъм, който цели привличане на човека, към когото сме усетили симпатии.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase