Снимка: IStock

Точно като контурирането и подчертаването на балансажа, кератинът е още една тема, която остава важна в света на красотата, независимо от сезона или годината.

Въпреки че е напълно нормално и естествено някои типове и текстури на косата да са по-податливи на фризове, ако искате по-гладка визия, то лечението с кератин е точно за вас. InStyle говорят с фризьорите Ейбрахам Спринкъл и Ребека Хиеле, които споделят всичко, което трябва да знаем за този метод.

Освен това, те разкриват и как дълго да поддържаме косата си, след като сме си тръгнали от фризьорския салон.

Какво прави лечението с кератин?

"Кератиновите лечения попълват порьозността на косата ви и предотвратяват заплитания и начупване", обяснява Спринкъл. Той допълва, че косата ни е изградена от кератин, така че лечението е чисто и просто връщане на протеина обратно, защото той често се губи поради възрастта и химическото третиране.

Хиеле добавя, че кератиновите процедури запечатват добавения протеин обратно в косата с контролирана топлина, което придава на косата гладкост.

Традиционното кератиново лечение използва химикали като формалдехид, за да изправи косата и да се отърве от фриза. Някои продукти на пазара обаче може да изправят косата ви без да променят текстурата ѝ. „Лечението трябва да работи, но също така трябва да е здравословно, така че сега някои от тези сурови химикали не са позволени“.

Какво да очакваме от лечението с кератин, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase