Хората често се шегуват, че живеем във времена, в които техниката става все по-умна, а човешкият интелект се е насочил в обратната посока. Без значение дали това твърдение е вярно, или е просто шега, безспорно днес може да се възползваме от редица технологични достижения. Те ни помагат да се справяме по-лесно с ежедневните задачи, пестят излишни усилия и ценно време. Едно от тях са именно смарт часовниците.
 
Ако сте традиционалист и сте свикнали да държите луксозен механичен часовник на китката си, вероятно ще се запитате струва ли си да го замените с високотехнологична джаджа. В тази статия ще ви дадем 5 причини защо струва да инвестирате в смарт часовник. Вижте кои са те:
 
1. Прави много повече от това просто да показва часа
 
От началото на своето съществуване, часовниците са преминали през много и различни метаморфози. От първите слънчеви часовници, през джобните им варианти, до съвременните ръчни часовници. Въпреки това, основната им функция винаги е била една и съща - да следят и показват колко е часа.
 
Смарт часовниците са поредният нов етап от това развитие, с тази разлика, че те предлагат изобилие от функционалности, които надхвърлят в пъти възможностите на класическите часовници. За част от тях ще ви разкажем в следващите редове.
 
2. Позволява бързо да отговаряте на съобщения и обаждания
 
Повечето хора днес имат забързано ежедневие и често им се налага да балансират между работата, семейството и още куп важни задачи. Смарт часовниците са верен помощник, който ви позволява бързо и лесно да виждате съобщенията си и да отговаряте на повиквания. Така не се налага постоянно да сте с поглед вперен в телефона или пък да ровите в джобовете на якето или чантата, за да намерите звънящия телефон. Може би първоначално ще ви изглежда странно, ако говорите на часовника си, но ще свикнете. Нека не забравяме, че имаше времена, в които да говорите на слушалки не беше популярно и околните си мислеха, че си говорите сами.
 
3. Вижте известията от социалните си мрежи
 
Социалните мрежи са една неизменна част от живота на съвременния човек. Те ни помагат да комуникираме с хора от близо и далеч. Проблемът е, че често можете да прекалите с времето, което прекарвате онлайн, което е неприятната част.
 
Имате възможността да настроите смарт часовника да показва известията ви от социалните мрежи. По този начин, ще виждате само нещата, които са важни и няма да губите излишно време в скролване, както обикновено се случва, когато проверите новостите от телефона си.
 
4. Помага ви да бъдете по-активни
 
Здравословният начин на живот непременно е свързан и с достатъчно физическа активност. Затова много хора се насочват към спортните зали и фитнесите, където да се отдадат на тренировки. За да запазите мотивацията си за по-дълго, препоръчително е да следите своя прогрес.
 
Със смарт часовниците имате множество разнообразни опции, които ще ви помогнат - измерване на пулса, времето, прекарано в тренировка, изгорените калории и т.н. Водоустойчивите модели дори позволяват да плувате с тях и да проследите постиженията си. Може да обобщим, че умните часовници са много полезни, когато искате да влезете във форма или вече водите активен начин на живот.
 
5. Стилен аксесоар
 
Още едно от нещата, по което смарт часовниците не отстъпват на традиционните такива, е разнообразието от модели. На пазара ще откриете както спортни модели, подходящи за хора, които харесват да спортуват и да се забавляват на открито, така и елегантни модели с изчистена визия и луксозно излъчване, подходящи за бизнес срещи и специални събития.
 
Това бяха 5 убедителни причини защо си струва да се доверите на новите технологии и да изберете смарт часовник. Както сами може да видите, той има редица предимства, които ще ви бъдат от полза в ежедневието. Така че, ако сте готови да разширите колекцията, заложете на нещо, което е смарт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase