Снимка: Istockphoto

Приемът на добавки е от голямо значение за здравето на кожата, ноктите и косата. Сега повече от всякога те се нуждаят от подхранване, защото заради по-стриктната хигиена по време на изолация стават по-сухи и и загрубели.

Витамин К е една от хранителните добавки, която трябва да използваме докато си стоим #ОтговорниВкъщи. Той може да помогне за регенерацията или намаляване на възпалението в кожата около устата, която става по-чувствителна заради контакта си с материала на предпазната маска.

„Когато търсим витамини за грижа за кожата, най-често се сещаме за C, D и E, но според проучванията, 99 от всеки 100 души могат да имат недостиг на витамин К. Все повече доказателства сочат жизненоважната роля, която той играе за засилване на имунната система“, обяснява пред Ellle Сабир Дайа от Victoria Health.

Какво представлява витамин К?

Той спада към групата витамини, които обикновено се използват за заздравяването на рани. Среща се под две форми – К1 (филохинон) и К2 (менахинон). Първият се съдържа в зеленолистни зеленчуци, докато вторият се открива във ферментирали храни.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Източник:Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase