Снимка: Pixabay

Някои от фризьорските салони затварят врати заради разпространението на коронавируса. Ако скоро не сте ходили на фризьор, а косата ви вече е доста цъфнала, сигурно съжалявате и се чудите какво да правите. Сега не излизаме толкова и не ходим на специални събития, но все пак, ако косата "плаче за подстрижка", нямате много голям избор, ако чакате, тя може да се увреди още повече.

Не е препоръчително да се подстригвате сами вкъщи, особено, ако никога не сте го правили. Подстригването изисква много умения и практика. Но от американския "Cosmopolitan" дават някои съвети за подстригването вкъщи.
 
Бъдете внимателни, когато го правите.
 
Дали косата да е мокра или суха?
 
Няма правилен отговор, може да се подстрижете, когато косата е мокра след къпане, но може и когато вече е изсъхнала. Изборът е ваш. Но експертите съветват, ако сте с гладка и по-изтънена коса, да се подстригвате, докато косата е мокра. Ако пък косата е къдрава, чуплива, на вълни и на много етажи - заложете на подстригване, когато е суха. Докато е мокра, тя изглежда по-дълга и може да изрежете повече от необходимото. После ще сте разочаровани. Спомнете си и как фризьорът ви подстригва - намокря ли косата или не?
 
Още от съветите четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase