Снимка: Pixabay

Наближаването на 30-те години може да предизвика тревожност. Преходът от безгрижна младост към по-зряла възраст е неизбежен, но е способен да предизвика психологическа криза на възрастовото развитие, дори сред жените, които са напълно уверени в себе си.

Ако скоро ще станете на 30 години и изведнъж започнете да се съмнявате в правилността на пътя и връзките, в които се намирате, страхувате се, че никога няма да постигнете успех в живота – имате очевидни симптоми на кризата на 30-те години.

Съществува напълно фалшиво убеждение, че на определена възраст човек трябва да разбере всичко за себе си. Този подход е изпълнен със съмнения и безпокойство: изглежда, че животът се е отклонил от правилната траектория или не отговаря на вашите очаквания. За да си кажем: „Дойдох там, където трябва да бъда“, първо трябва да се научим да различаваме симптомите, характерни за навлизането в тази възраст.

Лъжете за възрастта си

Повечето жени не се страхуват да празнуват рождените си дни до 25-годишна възраст. Ако започвате да се замисляте дали да празнувате или да криете възрастта си – вие сте изправени пред кризата.

Чувствате се неуспешна

Ако при приближаването на 30-ата годишнина имате чувството, че изоставате по всички показатели (особено ако се сравнявате със собствената си майка на тази възраст) и в живота ви няма нещо, което според вас е важно и задължително – например, не сте омъжени или нямате деца – е безполезно да се тормозите. Най-важното нещо, което трябва да направите в тази възраст, е да разберете какво искате от живота и какво трябва да направите, за да го постигнете, вместо да броите това, което вече имате!

На някои жени минали постижения, лични или професионални, с които някога са се гордеели, може да не изглеждат толкова важни след известно време. Особено в сравнение с ново разбиране за успех в живота. Бъдете внимателни, по този начин можете да се доближите до депресията. Просто имайте предвид, че това е един от симптомите на кризата – да съжалявате за това, което не е било направено.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase