Снимка: Pixabay

Етеричните масла могат да превърнат обикновената вана в истински спа оазис, ако изберете правилната формула и вкус и аромат, които ви харесват.

Солите за вана са интересни, те сменят цвета на водата, карат я да блещука, но реално не носят ползи за кожата ви - просто създават настроение и когато ги поставите във ваната, може да направите красиви снимки.

Етеричните масла са полезни, твърдят дерматолози. Затова и много знаменитости, като Ким Кардашян, Дженифър Лопес и Хилари Дъх, са им фенове. 

Какво представляват те и как се грижат за кожата?
 
Етеричните масла обикновено се извличат от растения и цветя чрез дестилация, често с помощта на пара, казва Харолд Лансър, дерматолог, пред американското издание на "Cosmopolitan".
 
"Процесът по направата им е ключов, тъй като етеричните масла често се използват като продукти, които успокояват раздразнението и възпалението на кожата", обяснява той.
 
Ако имате мазна кожа или такава, която е податлива на акне, сигурно сте доста предпазливи при избора на козметика за лицето и тялото. Д-р Лансър споделя, че етеричните масла не причиняват акне и спокойно може да ги използвате. Те дори биват препоръчвани на хората, които имат акне, за да успокоят възпалението на кожата и да ограничат появата на запушени пори.
 
Хората, които имат много чувствителна и нежна кожа, трябва просто да внимават какъв тип етерично масло избират. Най-добре е да не купуват масло с висока киселинност.  Етеричните масла са известни също като летливи масла или просто като растителни масла на растението от което се извличат, като например масло от карамфил. Те носят отличителния аромат на растението.
 
Какви аромати да изберете и как да подготвите ваната - вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase