Снимка: Istock

Въпреки че все повече обръщаме внимание на качеството на храната, която консумираме, понякога ни е трудно да следим и спазваме всички правила за здравословно хранене.

Например, кои храни, по кое време на деня биха се усвоили по-добре от организма и как грешното време за консумацията им може да предизвика редица неразположения. Днес от рубриката на Az-jenata.bg „Здраве и красота“ споделяме няколко съвета за това как правилно да включите в менюто си едни от най-често консумираните храни. Повече вижте в следващите редове.

Кафе

Чаша кафе веднага след събуждане, изглежда естествено, но всъщност е напълно безполезно. Според проучвания, пиенето на кафе преди хранене, намалява чувствителността ни към кофеина. Освен това, в първия час след събуждането ни, организмът синтезира хормона на стреса кортизол. Ето защо е важно да изчакаме малко време преди кафето и по възможност да му се наслаждаваме в компанията на здравословна закуска.

Захар и сладкиши

Понякога не можем да устоим на изкушението на любимия кекс, бисквити. Грешката при консумирането им е, че ги хапваме на закуска. Това повишава нивата на кръвната захар рязко, след което те спадат и ние се усещаме мудни, напрегнати, гладни. Може да ги консумираме преди основното хранене, така няма да повишим апетита си. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase