Снимка: istock

Пътуването със самолет, особено на дълги разстояния, съвсем не е най-приятното нещо, което може да ви се случи. Още по-неприятно е, ако в близост до вас някой невъзпитан пътник създава смут, пречи или се държи сякаш е сам в самолета. Това прави пътуването още по-трудно поносимо и неприятно. Не бъдете като тях. Спазвайте някои неписани правила от етикета по време на летене, за да бъде пътуването възможно най-приятно.

1. Поставяйте големите си ръчни чанти в багажника над седалката

Пътниците обикновено имат право на избор – да поставят пътните си чанти в багажника или да ги пъхнат под седалката, ако се събират там. Някои пасажери злоупотребяват с това правило и слагат обемисти чанти под седалката, за да са им подръка. Това може да създаде дискомфорт на пътниците до вас, най-вече ако трябва да прескачат багажа ви, за да станат до тоалетна.

2. Освободете подлакътника от вътрешната страна

Не се разполагайте твърде нашироко. Не е учтиво. Освободете подлакътника от вътрешната страна на седалката, за да може човекът до вас да се възползва от него.

3. Не се събувайте боси и не качвайте краката си върху седалките

Вярно е, че едно от най-неприятните неща по време на полет е подуването на краката и неприятното усещане за пулсиране в тях. Въпреки това не ги качвайте по седалките и не събувайте обувките си. Нарушавате комфорта на останалите пасажери. Дори хигиената ви да е на най-високо ниво, това все пак си остава неприемливо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase