Снимка: Pexels

 Ако кожата ви е по-чувствителна, лесно получавате обриви или имате дерматит, трябва да спазвате някои правила, когато си взимате душ. Освен, че трябва да използвате специална медицинска козметика, която щади кожата и ви е препоръчана от дерматолог, е хубаво да внимавате и с някои други неща. Вижте кои са те.

 
1. Избягвайте дългите горещи душове

Да постоите повече време под душа, докато тече гореща вода, сигурно често ви се е струвало като идеалната терапия след дълъг и изморителен ден или някое драматично събитие. Особено, когато е зима и навън е студено. Но това не влияе добре на кожата. Да се къпете с гореща вода и то продължително време, ще изсуши много кожата ви и ще я лиши от естествените ѝ мазнини. Трябва да си взимате душ между 5 и 10 минути, а водата да е хладка. Запомнете, че ако кожата ви е зачервена, когатох излизате от банята, значи сте се къпали с прекалено топла вода.
 
2. Първо нанасяйте шампоан

Всеки има различни навици, свързани с къпането - едни мият първо тялото, други първо косата, или мият и двете, по два пъти. Ако кожата ви е по-чувствителна, първо трябва да измиете косата. Шампоаните са доста по-агресивни от сапуните или душ геловете и също могат да изсушат и раздразнят кожата, когато пяната се стича по тялото ви. Ако първо измиете косата, а после тялото - така ще може да изтриете остатъците от шампоан със сапуна или душ гела, а после и с вода.
 
Останалите съвети вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase