снимка: Pexels

Когато влезем в хипермаркет, където сме заобиколени от всевъзможни стоки, изкушението е огромно. Много често отиваме за хляб, сирене и яйца, а си тръгваме с пълна количка с продукти, повече от които купени именно заради изкушението.

Съответно харчим и много излишни пари, за което съжаляваме впоследствие. Още повече съжаляваме, когато се наложи да изхвърлим някои от развалилите се продукти, защото сме ги купили в момент на еуфория, а не сме направили обмислен избор на покупка.

За да пазаруваме разумно и да не харчим пари за продукти, от които нямаме нужда, трябва да използваме някои полезни трикове.

Преглеждайте каталозите за промоции на магазините

Каталозите са полезен инструмент на веригите магазини. В тях можете да откриете полезна информация за текущите намаления и да обмислите какво точно ви трябва от тези продукти. Даже можете да се подсетите за някои полезни продукти, вещи, предмети за дома и градината, които да си купите изгодно. Така ще можете да пресметнете предварително и бюджета си.

Направете си списък

Пазарувайте само по списък. Така ще ви е по-лесно да се придържате към нуждите и бюджета си. Предварително определете от какво имате нужда, какво смятате да приготвяте през следващата седмица горе-долу, за да знаете какви продукти да купите. Разделете списъка си на трайни и нетрайни продукти. По този начин ще ви е още по-лесно да пазарувате разумно, без да се налага след това да изхвърляте развалени храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase