Снимка: Reuters

Няма нищо по-отпускащо и приятно от чаша любимо питие след работа. Много хора обичат да разпускат по този начин, но съществуват рискове от прекрачване на границата. С повишаване на стреса в ежедневието, с проблемите вкъщи, с неуспехите в личен или професионален план човек губи представа за разумната консумация на алкохол и рискува да навлезе в нездравословна територия.

Невинаги си даваме сметка, че сме започнали да пием повече от нормалното. Не става въпрос за злоупотреба или алкохолизъм, а за консумация на повече от допустимото количество, което се счита около 1-2 чаши алкохол. Количество, по-голямо от това, може да окаже наистина вредни влияния върху здравето и организма. Тези влияния имат своите външни проявления. Кои са те?

Забравили сте какво е да изпиете само едно питие

Ако вече дотолкова сте свикнали с консумацията на алкохол, че рядко ви се случва да изпиете само едно питие, а са ви нужни второ и трето, може би имате известен проблем. Това определено не се отразява добре на здравето в дългосрочен план и може да окаже нездравословен ефект върху различни органи и системи без първоначално проявление.

За здравословна консумация на алкохол лекарите считат една, максимум две чаши алкохол и то не всеки ден.

Алкохолната ви толерантност се е повишила

Ако преди сте се опиянявали от по-малко количество алкохол, а вече не е така, значи толерантността на организма ви се е повишила, тоест започнали сте да свиквате с алкохола, което не е добър знак.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase