Снимка: Pexels

Ходенето на басейн през лятото е чудесен вариант да разпуснете, особено когато сте в града. А и плуването е много полезно, ако се захванете с този спорт несъмнено ще се сдобиете с мечтаната фигура. Но не всеки басейн е добре оборудван, чист и хигиеничен. Ето и за какво да следите, когато се чудите кой басейн да изберете за релаксация или тренировка, според "Prevention".

1. Мръсна и мътна вода
 
Това е най-очевидното - огледайте хубаво дали водата в басейна е мътна и дали в нея има боклуци - опаковки, листа, мъртви насекоми, камъчета и т.н. Ако водата не е прозрачна, чиста и блестяща, не си и помисляйте да се гмуркате или да плувате. Явно басейнът не е добре поддържан, не се чисти редовно и може да хванете някоя инфекция от него.
 
2. Образували са се водорасли
 
Синьо-зелените водорасли може да завладеят басейнът, ако той не е добре поддържан и е мръсен. А те произвеждат отровни цианобактерии. Най-често водораслите се появяват на местата в басейна, които постоянно са огрявани от слънцето и никога не остават на сянка.
 
3. Има няколко бебета в басейна 
 
Сладко е да видите малки бебчета в басейна, заедно с родителите им. Но това не е добър знак - за бебетата и малките деца трябва да има отделен басейн. Не бива те да бъдат допускани в общия голям басейн. Обикновено те са с памперси и може фекалии да попаднат във водата. Бебетата често се заразяват с паразита Гиардия ламблия, които се разнася чрез фекалиите и това може да ви причини повръщане или разстройство.

Останалите знаци, че басейнът не се поддържа добре - четете в Teenproblem.net

Коментари Напиши коментар

7

бай кольо

преди 1 седмица

Страхотна статия,хвала на таквази журналистика. Каква смелост ,колко убедително.

6

Анонимен

преди 1 седмица

Има един много по-сигурен и много по-ранен знак, че не го чистят.
Дъното на басейна и подходите към самия басейн са хлъзгави!

5

Анонимен

преди 1 седмица

От тези по нашето лайномутроморие, дамите понякога излизат бременни... Така ги чистят...