Снимка: Reuters

Когато избираме бельото си, трябва да се съобразяваме с много неща. Цветът е важен, освен това не искаме то да прозира под дрехите ни, затова се обръщаме и към по-изрязаните варианти, като прашките например. Дантелата пък възбужда мъжете, затова се запасяваме и с дантелени красоти.

Тези и още куп други грешки допускаме без да си даваме сметка, когато избираме бельото си. Те могат да навредят на здравето и да предизвикат инфекции и неразположения.

Не носите памук

Най-доброто, което можете да направите за интимната си зона е да я обличате в естествени и дишащи материи. Памукът е най-подходящата сред тях. Той позволява на кожата и лигавиците да дишат, като предпазва от гъбични и бактериални инфекции.

Носите прашки

Вярно е, че някои дрехи просто не позволяват носенето на стандартно удобно бельо. Налага се да ползвате прашки, за да увеличите дискретността. Носенето им обаче в никакъв случай не трябва да става навик в ежедневието, камо ли през нощта. Рискът от пренасяне на фекални бактерии към вагината е огромен, а това ще ви докара доста здравословни главоболия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase