Снимка: istock

Като всеки електрически уред, пералната машина има срок на експлоатация. Ако уредът не бъде използван по правилен начин, животът му неминуемо се скъсява. Кои са най-често срещаните грешки в ползването на пералнята, които съкращават продължителността на живота ѝ?

Пускате пералня прекалено често

Понякога наистина е трудно да отложите прането на дрехите, особено ако имате малки деца. Пускането на пералня е неизбежно почти всеки ден. Честотата на ползването ѝ неминуемо скъсява продължителността на живота на машината.

Не е инсталирана от професионалист

Ако сами сте монтирали пералнята и сте свързали всички маркучи и кабели, има вероятност някъде да сте сгрешили. Неправилното захранване и оттичане на пералнята води до повреди.

Препълвате я

За да не намалите живота на пералнята си винаги следвайте инструкциите за употреба. Ако машината е предназначена за пране на не повече от 5 кг пране трябва да имате предвид, че не е добре да надвишавате това тегло. Съществува сериозен риск от механично износване на лагерите на барабана, което води до неговото откачане при центрофугиране.

Използвате прекалено много препарат

Употребата на по-голямо количество препарат за пране води до отлагането му върху някои части на машината. Това влошава работата ѝ и износва частите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase