Снимка: Pexels

 През лятото кожата често е суха и груба заради излагането на слънце, мръсната вода от басейните, постоянното изпотяване и т.н. Освен на кремове и лосиони за тяло, може да заложите и на една храна, която прави кожата по-сияйна и мека - това са морковите. Вече знаем, че те са полезни за зрението и здравината на косата. Затова специалистите препоръчват редовно да хрупате моркови, но дори да не ги обичате много, поне да ги настъргате и да ги добавяте в летните салати. Може да си правите и сок от моркови - това е много тонизираща напитка. Ето и защо те са вълшебни за кожата.

Лекуват суха кожа
 
Тези оранжеви зеленчуци са богати на калий, тоест ако ги хапвате, ще се сбогувате със сухата кожа. Маската от моркови може да овлажни кожата и да я направи по-блестяща. Трябва само да смелите един морков, да добавите чаена лъжица мед и лъжица прясно мляко. Смесете ги и намажете лицето. Стойте така 15 минути.
 
Освобождават от токсини
 
Морковите съдъжрат и много витамин А, което прави кожата по-свежа и я освобождава от токсини. Може да се пробвате да направите и друга маска - смесете морковен сок с една супена лъжица лимонов сок и извара. Намажете лицето и врата и стойте с маската половин час.
 
Останалото четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase