Снимка: pexels

Замисляли ли сте се защо финансовото ви състояние не се подобрява? А щом получите заплатата си, парите сякаш изчезват. Има някои лоши навици, които могат да ви отдалечат от желанието ви да бъдете по-богати. Вижте кои са.

Не се фокусирате върху бъдещето, а само върху настоящето

Понякога, когато сме изправени пред трудности, невинаги докарваме нещата докрай, за да ги разрешим. Това със сигурност носи негативни последствия. Не по-различно стоят нещата, когато говорим за финанси. Ако се фокусирате върху настоящите си нужди без да мислите за бъдещите, със сигурност няма да станете по-богати. Въпреки че е добре да се погрижите за всичко в настоящето, направете всичко възможно да помислите и за дните напред.

Мислите, че е твърде рано да започнете да пестите

В младежките години, обикновено се отдаваме на различни удоволствия и последното, което ни минава през главата е да спестяваме пари. Това се случва, защото смятаме, че ни е твърде рано да започнем със спестяването. Погрешно е! Никога не е твърде рано да спестите част от доходите си, независимо колко ниски или високи са те. Според финансовите експерти, препоръчително е първо да спестим част от доходите си, а след това да помислим за харчене.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

26

SS

преди 4 седмици

Зад всяко голямо богатство се крие престъпление.ЖИВОТЪТ Е НЕСПРАВЕДЛИВ И ЗАКОНИТЕ НЕ СА РАВНИ ЗА ВСИЧКИ.

25

Анонимен

преди 4 седмици

До Капиталист "В българия също има хиляди милионери,"
.
Ми ние си ги знаеме бе , ама не са станали с бачкане и пестене милионери а най-са ми партиици и наследницете им !
Ако случайно някой тръгне да надига глава и да забогатява не зависимо от партията майка - пращат му вратовете да го застраховат и прочие .

24

Анонимен

преди 4 седмици

Майка ми и баща ми цял живот пестиха,а това се отрази на мен и сестрами по отношение на самочувствието.Винаги се чувствах подтиснат от факта че другите деца разполагаха с джобни,и си позволяваха глезотии.А родителите ми работеха за хубави пари,и имаха рядко за времето си солиден спестовен влог.Хората ги упрекваха за това че са стиснати,и казваха поне децата не лишавайте,ама кой да чуе.После след промените банките им взеха всичко.Незнам заради това ли,друго ли,аз станах прахосник,винаги без пари.