Снимка: Pexels

Изследователи казват, че когато хората искат да отслабнат, е най-трудно да стопят коремчето си. Стресовите хормони, лошото качество на съня и хапването на някои храни са основна причина за това. 27% от мъжете и 35% от жените казват, че коремът е най-проблемната част от тялото им, пише "The Sun". Ето кои храни да откажете, за да се стегнете за лятото.

1. Плодов сок
 
Много хора обичат да пийват плодов сок сутрин, за да се ободрят и разсънят, често пият сок и с кафето следобед. Но соковете са пълни с много захар, която веднага ви се лепи. По-добре е сами да си правите фрешове или просто да хапвате плодове.
 
2. Сладолед
 
Това е любимото лятно изкушение, но за съжаление е много калорично. Той е сладък и разхлажда, но е пълен със захар и мазнини. Заложете на по-полезната алтернатива - кисело мляко, в което може да сложите плодове. Може да замразите киселото мляко, така ще имате усещането, че хапвате сладолед. Млякото е пълно с протеин, който ще ви засити и ще намали апетита ви.
 
3. Чипс
 
Да хрупате чипс пред телевизора е изкушаващо. Но това е една от най-големите калорийни бомби. Чипсът съдържа много сол, което подува корема. А и това солено изкушение е пълно с наситени мазнини. Заменете чипсовете и снаксовете със сурови ядки.

Останалите храни, които ни пречат да влезем във форма - четете в Teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase