Снимка: Istock

Авокадо, канела, аспержи, мед, джинджифил, смокини... Вкусни и полезни храни, но и познати още като едни от най-добрите афродизиаци. Любовта не може без подправки, тайни съставки, защото именно те поддържат либидото ни. В следващите редове споделяме няколко идеи за това какво може да приготвите за вас и партньора ви с няколко афродизиака.

Телешко или свинско месо

Богато на белтъчини, червеното месо повишава нивата на допамин и норепинефрин. Смята се, че тези два невротрансмитера са важни, когато става въпрос за женско възбуждане, защото повишават чувствителността по време на секс. Червеното месо е богато и на цинк, който е добър афродизиак и за мъжете. Ето едно вкусно предложение.

Чийзкейк

Любовта не може без десерт, романтичната вечер още по-малко! Има разнообразни рецепти за този чудесен десерт, които са бързи, лесни, не изискват печене, а дори може да приготвите чийзкейк и в чаша или красиво бурканче. Според желанията ви може да го приготвите с малини, ягоди, боровинки. Тези вкусни плодове имат малко калории, но изобилстват от витамин С, който подобрява кръвообращението в цялото тяло и ще ви осигури енергия за интимните ласки с любимия човек. Вижте няколко рецепти.

Шоколадов мус

Един от най-добрите афродизиаци е шоколадът. Той ни прави и по-щастливи. Шоколадът съдържа химикали, които повишават сексуалната възбуда. С него може да приготвите лек и вкусен шоколадов мус.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase