Снимка: pexels

Вярваме че салатата е едно здравословно и диетично хапване. Докато тя може да бъде подходяща за лек обяд или вечеря, някои съставки, които добавяме, могат да я превърнат в не толкова здравословна комбинация. Така например майонезените сосове. Придават кремавост на текстурата, но са неподходящи за консумация по ред причини. Съдържат захари, повече сол, нездравословни мазнини.

Кои други съставки е добре да не добавяте към салата, особено ако искате да отслабнете.

Пържено месо

Бекон, пилешки филета в корнфлекс, са едни от най-неподходящите добавки към вашата салата. Месото е добър вариант за салата, защото ни осигурява протеини. Въпреки това е важно какво ще изберем да добавим. Пилешки гърди на скара, пушена сьомга, печена риба, са чудесни. Не само че хапваме протеини, но си спестяваме консумацията на излишни калории и трансмазнини.

Без сушени плодове

Сушените плодове добавят захари и калории, без значение дали са био или не. Ако искате да добавите повече сладост и екзотика към вашата салата, овкусете я с няколко ягоди, грейпфрут, портокали или пресен ананас. Тези плодове спомагат изгарянето на излишните калории.

Заменете мазните сирена

Бяло или синьо сирене, моцарела, а може би любимо френско или швейцарско. Всички те са много вкусни, но с високо съдържание на мазнини и калории, което забавя процеса на отслабване. Ако искате да хапвате сирене със зеленчуците изберете варианти с ниско съдържание на мазнини. Нискомаслената извара също е добър вариант.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase