Снимка: istock

По време на бременността много често наред с позитивните мисли и усещания, чувстваме и някои не толкова приятни емоции. През дългите 9 месеца от бременността, особено ако е първа, ни завладяват и множество страхове. Някои са основателни, други – не толкова, и все пак, чувстваме ги, част от живота ни са. Вижте някои от най-честите страхове, споделени от бременни жени, както и доколко те са възможни да станат реалност.

"Лицето ми се променя"

Това отчасти е основателно притеснение, което бъдещите майки изпитват. Някои жени наистина забелязват значителни промени в изражението и лицето си. Но това се дължи най-често на напълняването, което е типично за бременността, както и задържането на вода, хормонални смущения. Добрата новина е, че тези промени в лицето ще отзвучат след раждането и бързо ще забравите, че сте ги имали дори.

„Ще навредя на бебето, ако ям това“

Бременните жени непрекъснато са бомбардирани с предупреждения от типа „Не яжте това, яжте онова“ и в един момент тотално се объркват какво и кога могат да консумират. Разбира се, че спазването на здравословен хранителен режим е препоръчително, не само заради доброто здраве на бебчето, но и на самата жена. И все пак, ако хапнете малко шоколад или изпиете едно кафе, няма да навредите на бебето. Затова, успокойте се, стремете се към баланс и не се стресирайте прекалено, тъй като притесненията могат да навредят на вас и бебето много повече, отколкото две блокчета шоколад и едно капучино.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase