Снимка: pexels

Като най-големия орган в човешкото тяло, кожата първа подсказва чрез своето състояние, когато нещо не е наред в организма. Храната, която консумираме всекидневно е отговорна за нейното здраве и красота. Голяма част от любимите ни напитки и храни вредят на състоянието ѝ. Вижте някои от тях, като не забравяйте, че алкохолът също нанася вреди на красотата ви.

Преждевременно стареене на кожата – крекери

Когато спазваме диета, често прибягваме до консумацията на крекери, някои от които нискокалорични. За съжаление, повечето пакетирани храни покачват нивото на кръвната захар много бързо. В дългосрочен план такива пикове на глюкозата в кръвта могат да доведат до преждевременно стареене на кожата. Тя става вяла. Ако спазвате диета, по-здравословно е да включите в менюто си пълнозърнест хляб.

Бръчки и сухота на кожата – захар, захарни изделия и подсладители

Консумацията на захар причинява възпаления в организма, които оказват влияние върху колагена и еластина. Най-често първите видими бръчки са в областта на челото, тъй като там има най-малко кожна мазнина. Подсладителите имат същия ефект като захарта. Същевременно трябва да внимаваме и с консумацията на някои плодове, защото те съдържат фруктоза, която също може да повлияе върху младостта на кожата ни. Такива са банани, круши, грозде, портокали, сливи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase