Снимка: Istock

Науката отдавна води спор с езотериката за това дали някои хора имат способности да предсказват събития или не, но едно е сигурно – човешкото тяло е надарено с несъзнателна способност да предвижда или по-скоро предусеща някои неща, които предстои да се случат. Кои са те и как се случва това?

Времето

Болки в ставите, главоболие или промяна в настроението – всички тези промени, случващи се в тялото обикновено подсказват за промени и в атмосферното налягане, само че много хора не им обръщат внимание или го отдават на други причини.

Появата на тези болки се корени във факта, че в повечето тъкани на човешкото тяло се съдържа определено количество вода. При промени в атмосферното налягане водата в тялото също търпи промени, заради което се чувстваме по различен начин.

Опасност

Много хора могат да усетят кога наближава някаква опасност. Това е подсъзнателна способност на нервната система да „пусне“ режим на готовност, за да запази тялото. Това е вид вътрешна аларма, която много хора имат, но на която не всеки обръща внимание.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase