`
Pixabay

Кристалите притежават лечебни свойства. Тяхното действие се използва за различни цели от години. Смята се, че едни имат положителен ефект при главоболие, други носят късмет и просперитет, трети са подходящи за привличане на любов.

Както знаците от зодиака, така и естествените камъни са свързани с планети. За да носят положителен заряд, те трябва да са с определена форма, структура, чистота и цвят. Ако се чудите кой естествен камък ви подхожда или искате да подарите такъв на някой близък, може да определите това според вашия характер и зодията, към която принадлежите.
 
След като ви представихме първите шест знака, ето и останалите:
 
Везни
 
Въздушен знак, който е под влиянието на Венера – планетата на красотата и любовта. Везните не могат без социални контакти. Те обичат да са заобиколени от хора. Недостатъкът им е, че лесно се влияят от хорското мнение. Необходими са им кристали, които да ги уравновесят в моментите, в които са нервни и афектирани.
 
Най-добрите кристали за Везните са кризокола, лабрадорит и кианит. Те са силно свързани с Венера. Оказват положително въздействие върху психиката на представителите на този знак и ги вдъхновяват за нови начинания. Хризокола, известен като „мъдрия камък“ осъществява баланса между духа и тялото. Обикновено носи интуиция, търпение, спокойствие и безусловна любов.
 
Скорпион
 
Водният знак се ръководи от Марс – планетата на мистерията. Скорпионите са сложни характери. Те са много грижовни, но може и да пострадате от жилото им, ако ги пренебрегнете или обидите. Ядосат ли се, родените с тази зодия не прощават лесно. Трябва им минерал, който да потисне непокорния им нрав и ги накара да бъдат по-добри с околните.
 
Хематит, опушен кварц и червен сапфир са камъните, които може да подарите на Скорпионите. Те носят смирение и спомагат за овладяване на отрицателните емоции. По-конкретно опушеният кварц има най-голяма роля в този процес. Неговата енергия има способността да пречиства аурата и стимулира всички меридиани.
 
Останалите зодии четете в Tialoto.bg 

Коментари Напиши коментар

3

Мунчо

преди 1 година

Кристалът халит подпомага електролитния баланс, но трябва за се внимава с количеството. Важен е за всички зодии.

2

Aquarius

преди 1 година

До Камъните падат
Ами...става въпрос за кристали. Седни двойка.

1

Камъните падат

преди 1 година

Добре ама никъде не видях за кои зодии са подходящи Итонг, гранитогрес и тухла четворка примерно.